1966 – Jazz Bilzen gaat verder: er komt een 2e editie

Na een geslaagde eerste Jazz Bilzen beginnen organisator Fons Coch en programmator Paul Bessemans in januari 1966 te werken aan een tweede editie. Opnieuw willen ze amateurbandjes naast vedetten op de affiche zetten. Cochs grootste zorg is de financiële kant van de zaak: hij gaat op zoek naar sponsors en persaandacht.

Fluittist Yusef Lateef op Jazz Bilzen 1966

Fluittist Yusef Lateef op Jazz Bilzen 1966

Het programma van Jazz Bilzen 1966 wordt gespreid over drie dagen. Wie wil kan blijven overnachten in tenten, jongens en meisjes uiteraard gescheiden… Op 26 augustus kan het publiek naar “een formidabele showavond” met tieneridool Tonia en Blue Diamonds. Een dag later treden o.a. de William & Roland Skiffle Group en het Jack Sels Quintet aan. Op zondag mag Ferre Grignard zijn passage van het jaar voordien nog eens overdoen – het publiek steekt paraplu’s in de lucht met daarop “wij komen van verre voor Ferre” – maar de set van de bebaarde muzikant is dit jaar geen hoogvlieger. Top of the bill zijn fluitist Yusef Lateef en de samenwerking tussen de zeven beste trompettisten van het moment: Idrees Sulliman, Benny Baily, Dusco Goikovic, Jon Eardley, Carmell Jones, Nic Fisette en Janot Morales.

De pers is enthousiast over het programma, maar laat niet na om te schrijven over “een orgie in openlucht” met “excentrieke groepjes jongelui die in de onmogelijkste klederdrachten en met de vreemdste haardossen het plein bevolkten.” Bij een volgende editie moet de organisatie opboksen tegen deze “zedenverwildering”…

Jonge festivalbezoekers springen in de Demer

Jonge festivalbezoekers springen in de Demer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s