1967 – De eerste Pop Poll van Humo… op Jazz Bilzen ‘67

In Bilzen bloeit de beat

Na twee succesvolle edities van Jazz Bilzen beslist het weekblad Humo om de steun aan het festival op te drijven. Niet alleen komt er op donderdag een “streetparade”, op vrijdagavond wil toenmalig Humo-directeur Jef Anthierens een “tienershow”: een populariteitspoll waarbij jongeren kunnen stemmen voor hun favoriete zangers, dj’s, presentatoren, … Onder het motto “In Bilzen bloeit de beat” kondigt Humo het festival en hun eigen tienershow aan. De eerste Humo’s Pop Poll is een feit. De populariteitspoll – die ondertussen uitgroeide tot een monument in het Vlaamse medialandschap – werd uiteindelijk slechts één keer in Bilzen uitgereikt.

 

De eerste Humo's Pop Poll

Anneke Soetaert krijgt in Bilzen de Pop Poll-trofee voor beste binnenlandse zangeres.

Op vrijdag 25 augustus 1967 zakken duizenden jongeren af naar Bilzen, waar ze door Humo-hostessen bloemen krijgen opgespeld. Een speciale geparfumeerde editie van Humo gaat rond bij de om ter gekst geklede meute. Allemaal hebben ze grote verwachtingen voor de topact van de avond: Procol Harum. Maar eerst is er dus Humo’s Pop Poll met trofeeën voor o.a. Will Tura, The Strangers en Boudewijn de Groot. Oude getrouwe Ferre Grignard is opnieuw van de partij en brengt het er beter van af dan het jaar voordien. En dan betreedt Procol Harum – uitgedost in pagekostuums – het podium voor wat volgens de pers een mager concert was: “een overschreeuwde flop” (Libelle).

Procol Harum

Procol Harum

Zaterdag en zondag kunnen de bezoekers zich laven aan o.m. de virtuoze vibrafonist Dave Pike, moderne jazz van de Tsjechische All Stars, de jonge bluesmuzikant Roland en vocaliste Dakota Staton. Het Laatste Nieuws besluit: “Wij hopen dat Jazz Bilzen ’68 nog groter, en nog beter moge zijn”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s