Reggae Geel header

Good vibes, love and harmony

Jazz Bilzen mag dan wel in 1967 een van de eerste festivals in Vlaanderen geweest zijn, Reggae Geel is minsten even straf: het is het oudste reggaefestival van Europa! Sinds 1978 staat Reggae Geel garant voor “good vibes, love and harmony” en de editie van het voorbije weekend lokte meer volk dan ooit tevoren: 54 000 festivalgangers. Fotograaf Peter De Jongh nam enkele mooie beelden. Meer foto’s vind je op VTZ Nieuws.

Reggae Geel (c) Peter De Jongh

Reggae Geel (c) Peter De Jongh

Reggae Geel (c) Peter De Jongh

Het eerste Dranouter Festival dateert al van 1975. Wat begon als een concert van een achttal bandjes op een speelplein, groeide ondertussen uit tot een vaste waarde in de Vlaamse festivalzomer. Ook dit weekend zat de sfeer er goed in en konden liefhebbers van oude en nieuwe traditionals zich laven aan muziek van o.a. Goran Bregovic, Bart Peeters, School is Cool, Levellers, The Waterboys, Guido Belcanto, Lieven Tavernier en de Red Hot Chili Pipers. Humo-fotograaf Jan Geloen was erbij.

Dranouter (c) Jan Geloen (Humo)

Dranouter (c) Jan Geloen (Humo)

Dranouter (c) Jan Geloen (Humo)

Vanavond nog meer good vibrations op de Lokerse Feesten met The Beach Boys!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s