Voor elk wat wils: Cohen, Thielemans en Pukkelpop

De voorbije week was een topweek voor de Belgische muziekliefhebber. Monumenten als Leonard Cohen en Toots Thielemans deden ons land aan, en voor jong geweld kon je op de weide van Pukkelpop terecht.

Cohen bewees met maar liefst 5 concerten op het Gentse Sint-Pietersplein dat hij ondanks zijn 78 lentes nog steeds bruist van energie. Elke avond stond de man niet minder dan 3,5u op het podium met een bloemlezing uit zowel zijn jongste album ‘Old ideas’ als uit zijn lange carrière. Klassiekers als ‘Hallelujah’, ‘Suzanne’, ‘So Long, Marianne’ en ‘Famous Blue Raincoat’ konden daarbij niet ontbreken. Net als een staande ovatie, 5 avonden op rij. Fotograaf Alex Vanhee was er ook bij:

 

Mondharmonica-legende Toots Thielemans kan je gerust de grootste nog levende Belgische muzikant noemen. Zijn 90ste (!) verjaardag vierde hij afgelopen weekend op Jazz Middelheim.

Jazz Middelheim - TootsThielemans (c) Cutting Edge

Jazz Middelheim – TootsThielemans (c) Cutting Edge

Het Limburgse Pukkelpopfestival (misschien wel een beetje het hedendaagse Jazz Bilzen?) kende een mooie editie na het rampjaar 2011. Naast een aangrijpende minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers die omkwamen bij de storm vorig jaar, was er ook muziek. Veel muziek. Meer dan 150 bands verdeeld over 8 podia. En dat het goed was, dat kan je ook zien in deze slideshow:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s