1976 – Het einde van een tijdperk

Jazz Bilzen ’75 was een succes: het publiek was talrijker dat verwacht, net als de inkomsten. Als bedanking voor hun harde inzet mogen de medewerkers aanschuiven op een “worst- en bierfeest”. Toch blijven de spanningen in het organiserend comité voelbaar. Sommigen werken keihard en belangeloos voor Bilzen terwijl  ze het gevoel hebben dat anderen hun verantwoordelijkheid niet opnemen.

Voor de editie van ’76 gaat Jazz Bilzen een mediapartnerschap aan met het jongerenmagazine Joepie. Verder moet het dit jaar ook een milieuvriendelijker festival worden door het publiek bewuster aan te sporen hun afval in de containers en vuilbakken te deponeren. Op donderdag opent Jazz Bilzen met een gratis concert van Arno, die Joepie-hoofdredacteur Guido Van Liefferinge een klap in het gezicht verkoopt wanneer deze lacht met “het spraakgebrek” van de West-Vlaamse zanger. Op vrijdag schudt de Schot Frankie Miller de weide wakker. Na een makke dag in een blakende zon sluit Rick Wakeman rond 3u ‘s nachts de dag af met 12 keyboards, blazers en een ritmesectie. Voor wie de symfonische rock niet zo kan smaken, zijn er ook nog de terrassen in Bilzen centrum.

Jazz Bilzen '76

Zaterdag wordt een topdag met Kevin Ayers, Black Oak Arkansas met de rondborstige zangeres Ruby Starr en headliner Status Quo. Zondag biedt voornamelijk easy listening-muziek van Koen De Bruyne, Carmell Jones en Rhoda Scott. Wat nog het meeste bijblijft, is dat medewerker Dolf Nijssen bij het versleuren van een piano door het podium zakt.

Jazz Bilzen '76 - Status Quo

Status Quo

Jazz Bilzen ‘76 was al bij al een rustige editie. Het is dan ook schrikken wanneer voorzitter Fons Coch enkele maanden later zijn ontslag indient en zich terugtrekt van alle activiteiten. Na 12 jaar vormt het opstappen van Coch het einde van een tijdperk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s