En de winnaars… worden bekendgemaakt op 10 november!

Op zaterdag 10 november is het zover! Dan wordt Bilzen weer even de rock-‘n-roll-hoofdstad van Vlaanderen dankzij het slotevent van de Jazz Bilzen Awards, dé wedstrijd voor pop- en rockfotografie.

De voorbije maanden schreven zich maar liefst 27 professionele en meer dan 60 amateurfotografen in voor de fotowedstrijd, goed voor een totaal van bijna 1000 foto’s samen. De awards willen de beste rockfoto’s van de afgelopen twee jaar bekronen, dus we stelden een professionele jury samen om uit al die inzendingen de winnaars te kiezen. Die zeskoppige jury bestaat uit fotografen en mensen uit de muzieksector: Alex Vanhee, Koen Mortier, Isolde Lasoen, Luc Janssen, Herman Selleslags en voorzitter Carl de Keyzer.

Op 10 november begint gastheer Guy Mortier er om 19:30 aan in cc de kimpel in Bilzen: eerst leidt hij de aanwezigen door het Jazz Bilzen-fotoarchief van eregast Herman Selleslags, daarna volgt de bekendmaking van de winnaars van de Jazz Bilzen Awards.

Na de prijsuitreiking zwaaien de deuren om 21 uur open voor het grote publiek en herleeft het legendarische festival dankzij optredens van een resem muzikale kleppers, waaronder heel wat Jazz Bilzen-veteranen. Eerst voert jazzcoryfee Philip Catherine je terug naar de roots van het festival, waarna het tijd is voor de Jazz Bilzen-tributeband. Rasmuzikanten Jean Blaute, Eric Melaerts en Isolde Lasoen maken er een swingende avond van samen met hun gasten Jean-Marie Aerts (TC Matic), Bob Baelemans en Luc Smets (The Pebbles), Hugo Matthysen en Pascal Deweze (Broken Glass Heroes). Rock- en popliefhebbers weten genoeg!

Alle deelnemers aan de fotowedstrijd zijn uitgenodigd, gelieve je aanwezigheid te bevestigen via cultuur@bilzen.be. Andere geïnteresseerden kunnen een ticket kopen: die kosten € 12 / (10 (vvk) of 8 (abo de kimpel) en kunnen besteld worden via www.dekimpel.be, 089/519 530 of reservatie@dekimpel.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s