Flickr-winnaar Yves Delport: “De energie van het moment vatten”

De Jazz Bilzen Awards bekronen niet enkel professionele fotografen, er werden zaterdag in Bilzen ook prijzen uitgedeeld aan de amateurfotografen. Uit alle Flickr-inzendingen koos de jury Yves Delport als winnaar.

Yves Delport - Absynthe Minded

Yves Delport – Absynthe Minded

Ben je blij met je overwinning?

Yves Delport: “Ja, absoluut, ik had het niet verwacht.”

Was het moeilijk om uit al je foto’s te kiezen welke je zou inzenden?

Deplort: “Het was geen makkelijke keuze, maar het was wel fijn om achteraf te zien dat er een lijn zat in de foto’s die ik had uitgekozen. Ze spelen allemaal heel erg op sfeer, met een grote rol voor licht en schaduwen.”

Wat maakt voor jou een goede concertfoto?

Delport: “Ik vind dat een concertfoto de energie moet vatten van de mensen op het podium. Als je als kijker die energie overneemt, dan weet je dat de foto goed zit. Als je foto’s bekijkt van een concert waar je bij was, dan is het altijd fijn als je het een stukje opnieuw kan beleven en heel even terug het gevoel van het moment kan ervaren.”

Je hebt nu deelgenomen als amateurfotograaf. Heb je ambitie om professional te worden?

Delport: “Deze overwinning geeft wel vertrouwen om verder te doen met fotografie. Er zitten grote namen in de jury, dus dit is zeker een goeie motivatie om mij er verder op toe te leggen. Ik voelde mij eigenlijk niet eens zeker genoeg om aan de wedstrijd deel te nemen, mijn vriendin heeft mij moeten overhalen. Maar wie weet lukt het wel om over twee jaar, bij de volgende editie van de Awards, met de grote jongens mee te spelen…”.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s