Werchter Boutique trapt festivalzomer op gang!

We zijn er al een tijdje op aan het wachten, op die zomer. En nu het eindelijk zover is, is het maar meer dan gepast dat daar een knaller van een concert mee gepaard gaat. Een dikke twee weken voor het grote Rock Werchter festival werd de weide gisteren alvast opgewarmd door klein broertje Werchter Boutique met Muse als headliner.

Als eerste mocht de Belgische revelatie van vorig jaar, SX, het podium op. Zij werden gevolgd door die andere landgenoten die redelijk goed bezig zijn: Balthazar, die naar verluidt op Werchter Boutiqie speelden op verzoek van Muse-drummer Dom Howard.

SX op Werchter Boutique 2013 (c) Jan Geloen voor Humo

SX op Werchter Boutique 2013 (c) Jan Geloen voor Humo

Maar het was wachten op de hoofdact voor het publiek helemaal wild ging. De Engelse rockgoden speelden een spektakelshow van maar liefst 2,5 uur met veel hits en vuurwerk. De boodschap van sommige nummers werd extra in de verf gezet door cartoons op het immense videoscherm van politieke figuren als Barack Obama, Angela Merkel en zelfs een disco dansende Elio Di Rupo. Bij momenten verschenen ook acteurs op het podium, die een zakenvrouw speelden of een met vals geld strooiende bankier. Maar het was bovenal de muziek die primeerde met hits als ‘New born’, ‘Plug in baby’ en ‘Panic station’.

Fotograaf Jan Geloen was er bij voor Humo.

Muse op Werchter Boutique 2013 (c) Jan Geloen / Humo

Muse op Werchter Boutique 2013 (c) Jan Geloen / Humo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s