Voor elk wat wils: van metal over wereldmuziek naar dance

Muziekliefhebbers van elke slag konden afgelopen weekend aan hun trekken komen op de Belgische festivals.

Fans van het stevigere gitaarwerk kennen ondertussen vlot de weg naar Dessel, waar elk jaar de Graspop Metal Meeting plaatsvindt. De absolute headliner van deze editie was Iron Maiden. De organisatie programmeerde tijdens de set van deze koningen van de metal zelfs niets in de andere tenten zodat ieders volle aandacht naar het hoofdpodium kon gaan. Voordien hadden o.a. Epica, Slipknot, Iced Earth, Saxon, Twisted Sister en Steak Number Eight het publiek aardig in de stemming gebracht. De sfeer opsnuiven kan dankzij deze foto’s van StuBru.

 

Heel andere koek op het Brusselse Couleur Café, het kleurrijke wereldmuziekfestival waar de open minded sfeer en het eten bijna even belangrijk is als de muziek. De regen op vrijdag hield de festivalgangers niet tegen om zich helemaal te geven voor Wyclef Jean, Trixie Whitley en een dj-set van Faithless. De dag nadien bracht de reggae van Tarrus Riley en de hese stem van de Franse Zaz iedereen in de juiste vibe. Maar het voornamelijk jonge publiek was duidelijk gekomen om de hitjes van Macklemore & Ryan Lewis te horen. Zondag maakten Ceelo Green, Calexico en Die Antwoord het mooie weer. Fotograaf Peter Duyts van het online magazine Enola.be schoot deze beelden:

 

Dansen tot je erbij neer valt, dat kon dan weer op het Summerfestival, dat dit jaar een recordaantal bezoekers mocht verwelkomen. Meer dan 250 nationale en internationale dj’s en dance-acts strooiden 2 dagen lang beats over de weide: Martin Solveig, Regi, Hardwell, Nicky Romero, Dada Life en de jonge Belgische Coely, die 2 dagen voordien ook op Couleur Café stond. Op de Flickr-pagina van Belgian Summer Festivals vonden we deze fotoset:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s