Rockfotograaf Alex Vanhee: “Je moet de muziek suggereren in je beeld”

Het VRT-programma ‘1000 zonnen’ trok dit weekend naar Couleur Café in het voetspoor van rockfotograaf Alex Vanhee, die al meer dan 20 jaar concerten fotografeert voor o.a. De Morgen. Dat mag lang lijken, als fotografie en muziek je passie zijn, dan is het volgens Vanhee een heel aangename manier om je brood te verdienen.

Alex Vanhee op Couleur Café

Alex Vanhee op Couleur Café

Op veel festivals mag je enkel tijdens de eerste drie nummer foto’s nemen. Vanhee vindt het jammer dat je dan nog geen zweet en vermoeidheid ziet bij de artiest, omdat dat net meer intensiteit aan de foto kan geven. Bij het nemen van zijn foto’s luistert Vanhee naar eigen zeggen niet altijd naar de muziek: “Als de mensen een foto zien in de krant is daar geen muziek bij, dus voor mij is dat niet belangrijk. Eigenlijk moet je die muziek suggereren in je beeld.”

Bekijk de reportage hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s