(c) www.bourgol-photography.net

Warme Werchter

Jazz Bilzen wordt wel eens de moeder van alle festivals genoemd. Het Belgische muziekgebeuren dat die mooie erfenis nu verder zet, moet wel Rock Werchter zijn. Wat ondertussen bijna 40 jaar geleden ontstond als een klein festivalletje, groeide ondertussen uit tot een internationaal bekend vierdaags evenement met drie podia. En daarop waren ook nu weer – onder een stralende zon – heel wat grote namen te zien: van Green Day en Rammstein over Nick Cave en Boys Noize tot Depeche Mode, Editors en Sigur Rós.

(c) Rock Werchter

(c) Rock Werchter

Een van de concerten waar het meest naar uitkeken, was de reünie van Blur. Het Britse viertal kwam met verve bewijzen dat een comeback wel degelijk geslaagd kan zijn. De Belgische eer werd hoog gehouden door o.a. Goose, The Van Jets, Balthazar (dankzij optredens op Boutique en Classic dit jaar drie keer te zien in Werchter) en Netsky. Verder was er ook plaats voor hippe jonge acts als Frank Ocean, Jake Bugg en het geschifte Major Lazer.

Major Lazer (c) Rock Werchter

(c) Rock Werchter

Bekijk meer foto’s op de site van Rock Werchter.

Fotograaf Olivier Bourgol nam deze sfeerfoto’s:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s