Black Box Revelation op Dranouter 2013 (c) Melanie Mrakovcic

Van folk tot reggae

Zelden zijn de zomerfestivals zo zonovergoten als dit jaar. Het folkfestival van Dranouter zorgde niet alleen voor gratis kraantjeswater, maar ook voor een heuse duiktank waar bezoekers afkoeling konden zoeken. De warmte hield de 63 000 bezoekers niet tegen om te genieten van o.a. Agnes Obel, Emir Kusturica, De Dolfijntjes en de Broken Circle Bluegrass Band van Johan Heldenbergh en Veerle Baetens. Tijdens een speciale Radio 1-sessie met West-Vlaamse artiesten, samengesteld door zanger Wannes Capelle van het Zesde Metaal, mocht zelfs Will Tura aantreden!

Foto’s kan je bekijken op de Flickr-pagina van Concert News-fotografe Melanie Mrakovcic. We zijn nu al benieuwd naar de feesteditie volgend jaar naar aanleiding van de 40ste verjaardag van het festival.

Dranouter 2013 (c) Melanie Mrakovcic

Aan de andere kant van het land vond de 4de editie plaats van M-idzomer, een muziek- en kunstenfestival in het Leuvense Museum M met dit jaar o.a. Trixie Whitley, Mulatu Astatke, Nouvelle Vague en Woven Hand. Op zondag vond een deel van het gebeuren plaats in de Leuvense gevangenis, zodat ook de gedetineerden van de muziek konden genieten.

Jazz Bilzen Award-winnaar Anton Coene schoot dit beeld van Trixie Whitley.

Trixie Whitley op M-idzomer 2013 (c) Anton Coene

Trixie Whitley op M-idzomer 2013 (c) Anton Coene

Klik hier voor meer foto’s van M-idzomer.

En het kon niet op dit weekend, want reggaefanaten konden in Geel terecht voor het immer kleurrijke Reggae Geel. Binnenkort volgen nog meer foto’s op de Flickr-account van Reggae Geel, maar voorlopig is er al dit sfeerbeeldje van Peter De Jongh.

Reggae Geel 2013 (c) Peter De Jongh

Reggae Geel 2013 (c) Peter De Jongh

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s