Terzake

Er gaat veel geld rond in de festivalwereld… maar wie verdient er aan?

Op zowat elke weide of elk plein te lande passeert in de zomer wel een festival. Maar zijn zo’n festivals wel leefbaar? Hoeveel geld kost het om ze te organiseren? Zijn de grote namen al dat geld waard? En kunnen muzikanten eigenlijk leven van wat ze op de festivals verdienen nu ze amper nog platen verkopen? Of gaat het meeste geld naar de organisatoren?

Het Canvasprogramma Terzake zocht het uit: er gaat veel geld rond in de wereld van de festivals, maar de meeste organisaties boeken amper winst. Zonder de inzet van vele vrijwilligers zouden de festivals het niet redden. Maar ook de meeste bands houden niet zoveel centen over aan hun concerten. Moet de overheid de sector beter ondersteunen? Misschien zou Jazz Bilzen dan nog steeds bestaan… Terzake heeft een gesprek met Serge Platel, directeur van de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen.

Wil je het interview met Platel herbekijken? Klik op onderstaande foto en scroll naar 11:52 voor het begin van de reportage.

Terzake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s