Soldier's Heart - Pukkelpop 2013 (c) Pukkelpop Festival

Topeditie van Pukkelpop

Door het wegvallen van Neil Young leek het even alsof Pukkelpop dit jaar geen échte headliners had. Geen reden tot paniek zo bleek, want het werd een topeditie. Van Eminem en Nine Inch Nails, over Eels en Franz Ferdinand tot The Prodidgy en The Knife, stuk voor stuk kleppers die niet teleurstelden. Opvallend was dat de beats dit jaar minstens even aanwezig waren als de gitaren.

Een emotioneel optreden was dat van Skunk Anansie, die twee jaar geleden hun concert stil moesten leggen omwille van de storm die plots opstak. Als eerbetoon aan de slachtoffers van toen vroeg frontvrouw Skin aan de toeschouwers om 20 seconden lang de ziel uit hun lijf te schreeuwen.

De eer om de Main Stage af te sluiten op de laatste festivaldag was dit jaar weggelegd voor een Belgische band: Goose. Het Kortrijkse viertal maakte van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat ze op I Love Techno een zaal krijgen om naar believen te programmeren. Dansbare hits als ‘Synrise’ en ‘British Mode’ zweepten het publiek op tot aan de achterste rijen. Voor een heel ander sfeertje zorgde The XX een uurtje voordien: ontroerende magie met op het podium drie silhouetten badend in zwart en wit…

Op de Flickr-pagina van Pukkelpop kan je heel wat foto’s bekijken. StuBru verzamelde de 15 mooiste beelden van Pukkelpop: klik op onderstaande foto om hun volledige selectie te zien.

Pukkelpop 2013 (c) StuBru

Pukkelpop 2013 (c) StuBru

 

Amateurfotograaf Sacha Vanhecke maakte deze beelden:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s