Stones in Schaarbeek

27 maart 1966
Het moet D Day geweest zijn voor alle Stones fans te lande. Die dag streken de fab five neer in Schaarbeek om er hun eerste live concert op vaderlandse bodem te geven. Het inmiddels ter ziele gegane sportpaleis daverde op z’n grondvesten. Niet omdat de zaal tot de nok gevuld was: duizenden tieners werd de lol ontzegd omdat a) de Rolling Stones ‘te gevaarlijk’ heetten te zijn  (seks, drugs en vechten – weet je wel) en b) de show stomweg om 3 uur ’s middags op een schooldag viel.

Maar een week later maakten die tieners alles alsnog van op de eerste rij mee. Dankzij de foto’s van Jazz Bilzen Awards erevoorzitter Herman Selleslags in Humo. De fotograaf toefde een hele dag in het gezelschap van Mick, Keith, Charlie, Bill & Brian en snapte hun every move. Van hun landing op de helihaven tot de frenzy die ontstond bij de tonen van (I Can’t Get No) Satisfaction, het nummer waarmee ze destijds de hitlijsten bestormden.

De originele prints van de beelden die Selleslags toen schoot, worden vanaf dit weekend tentoongesteld in ateliers Vogler (Rue Vogler 17, 1030 Schaarbeek). Ze schetsen een sfeervol beeld van een broeierige periode en een supergroep aan de vooravond van de onsterfelijkheid.
De expositie is gratis. Op zaterdag en zondag te bezoeken tussen 10 en 18 uur en op aanvraag voor groepen.
Nog tot 27 oktober 2013.

Meer info op de pagina van ‘Alles es just’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s