Lou Reed overleden

De muziekwereld is in rouw. Gisteren is in New York Rockpionier & legende Lou Reed overleden aan de gevolgen van een leverfalen.

Reed trad in 1978 aan als hoofdact op Jazz Bilzen.

Jazz Bilzen '78 - Lou Reed

Lou Reed
(credit ‘vzw jazz bilzen / Bilisium’)

Hij zou al in 1975 op het festival spelen, maar zegde toen op het laatste moment zijn tournee af. De organisatie moest in allerijl op zoek naar een nieuwe headliner en die vonden ze in Ike & Tina Turner.
Drie jaar later kwam Master Lou dan toch naar Bilzen. Achter de schermen raakten de gemoederen die dag behoorlijk verhit tussen Paul Weller van The Jam en Bob Geldof van The Boomtown Rats. Reden: hun plaats op de affiche, allebei wilden ze vlak voor de topper spelen. Uiteindelijk wonnen Geldof en de zijnen het pleit en ze maken er dan ook een stevige show van. Reed zelf stelde jammer genoeg teleur. Hij stond bijna de hele tijd met zijn rug naar het publiek, snauwde zijn muzikanten af en hield het na een uurtje voor bekeken. Toch blijft zijn passage op Jazz Bilzen een legendarisch moment dat in menig geheugen gegrift staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s