‘Boeiende biotoop op pellicule’

Op zaterdag 16 november worden de winnaars van de Jazz Bilzen Awards wereldkundig gemaakt.
StuBru-presentatrice Ayco Duyster zetelde dit jaar voor het eerst in de jury:

“Dankzij de Jazz Bilzen Awards krijgt pop- en rockfotografie eindelijk de erkenning die ze verdient. Er lopen veel fotografen rond in het muziekcircuit, maar slechts enkelen kunnen het verschil maken. Of het nu om live beelden gaat – misschien wel de moeilijkste discipline, sfeerfoto’s, portretten of reportagewerk: de muziekwereld is een boeiende en unieke biotoop om op pellicule vast te leggen.”

“Hoewel we allemaal een verschillende achtergrond hebben, waren we het als jury snel eens over de genomineerden. Uiteraard was er nog wat discussie over plaats 1 tot en met 5. Alhoewel, over de winnaar bestond geen twijfel: heel sterk werk. Het viel me wel op hoe moeilijk het is om er met de foto’s van live optredens tussenuit te springen. Concertfotografen worden beperkt in tijd en standpunt, waardoor de foto’s nogal snel stereotiep of identiek overkomen. Precies de fotografen die weggingen van het podium konden hun kijk en persoonlijkheid beter in de foto’s leggen en vielen daardoor sneller op. Toch zaten er best hele knappe concertfoto’s bij de inzendingen, maar vooral die waarin je een persoonlijke band voelt en ziet tussen fotograaf en groep spraken mij aan.”
“Met spijt in het hart moet ik verstek geven op de Awardsceremonie, maar ik geloof heel erg in de laureaten. Zij doen allemaal iets heel anders met hun onderwerp, maar ze overtuigen met hun consequente keuzes. Ik ben er zeker van dat deze avond boeiende ontmoetingen oplevert tussen collega-fotografen, muzikanten en muziekliefhebbers. Een mooi moment voor nieuw en gevestigd talent om ervaringen te delen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s