‘Persoonlijkheid is een must’

Net als vorig jaar zetelt regisseur Koen Mortier in de jury van Jazz Bilzen Awards.
Wat hij van deze editie vond?

“Het viel me op dat de kwaliteit van de foto’s evenredig is gestegen met het aantal inzendingen. Na een eerste schifting hield ik dan ook een persoonlijke lijst van om en bij de tien fotografen over. Maar vanaf dat moment koos ik resoluut voor de beelden die me echt aanspraken en dat waren die waar de fotograaf een eigenwijze keuze maakte. Veel deelnemers zonden dezelfde soort beelden in: kleurrijke foto’s gemaakt tijdens het live optreden van één of andere artiest. Maar zo krijg je een hoop foto’s die onderling inwisselbaar of elkaars gelijken zijn en me dus niet konden boeien. Toch staken er voor mij een vijftal fotografen bovenuit, drie ervan vond ik écht straf. Zij zochten alle drie naar een eigen onderwerp, ze kiekten telkens een bepaald aspect van het popgebeuren en kozen ervoor dat op een eigenzinnige manier te interpreteren. Dat vind ik heel belangrijk, persoonlijkheid is een must in een wedstrijd als deze. Daarom hoop ik vooral dat zij die de shortlist niet haalden en vaak ‘gewone’ snap shots inzonden van een live concert inzien dat deze beelden op zich niks wedstrijdwaardig hebben. Een jury zoekt nu eenmaal naar visie, karakter en signatuur.”

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s