‘Een feest voor het oog en het oor’

Ze drumt bij The Happy, Daan en nog een stuk of wat bands. Met Les Bens ruilt ze de vellen voor de microfoon en al zingend schiet ze nu met Urbanus door de ether. Isolde Lasoen ademt muziek. Niet verwonderlijk dus dat ze zichzelf al honderden keren door de lens van een muziekfotograaf zag. Het is een wereld die bij de hare hoort. Maar mocht u zich nog afvragen waarom ze graag in de jury zetelt:

“Omdat goede rockfotografie erkenning en waardering verdient, ook binnen de muziekwereld. Bij mijn weten zijn de Jazz Bilzen Awards de eerste en enige wedstrijd waar muziekfotografen in de kijker lopen.”

“Net als vorig jaar liep de jurering zéér vlot. Toen we de koppen bij elkaar staken, had iedereen – los van elkaar – dezelfde shortlist samengesteld. Markant toch? Dat dezelfde beelden door het oog van fotografen én van ‘gewone stervelingen’ als top beoordeeld worden. Blijkbaar komen mensen, wat esthetiek betreft, op hetzelfde raakpunt samen. Ik heb dit keer weer veel live-foto’s gezien. Muziekfotografen documenteren graag wat er op het podium gebeurt en dat levert soms heel sterke beelden op. Maar net diegene die ‘iets speciaal’ gedaan hebben en wat weg zijn gegaan van het on stage-gebeuren, vielen veel meer op.”

“Een leuke bonus bij de Awards is de slotceremonie. Ik denk dat het een toffe avond zal worden, niet alleen een feest voor het oog maar ook voor het oor. Er speelt een geweldige band. Jean Blaute en Eric Melaerts, die allebei verschillende keren op Jazz Bilzen speelden, vormen het muzikale geraamte. Vorig jaar heb ik er zelf opgetreden en dat was een heel fijn concert. Nu bestaat de begeleidingsgroep grotendeels uit dezelfde mensen, maar er komen andere boeiende guests.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s