MeMoTV: Jazz Bilzen Revisited

Rond 23u15 kun je vanavond op Canvas kijken naar een stevige plak Jazz Bilzen!
In het kader van MeMoTV worden twee legendarische afleveringen van Tienerklanken heruitgezonden.
In 1969 & 1970 maakte presentator Zaki een festivalverslag van op de weide in Bilzen. Optredens, publieksreacties en interviews wisselen elkaar af en schetsen een perfect beeld van de sfeer tijdens de hoogdagen. Op het podium maken onder meer Shocking Blue indruk met ‘Venus’, een gloednieuw nummer waar ze enkele maanden later een wereldhit mee scoren. Maar ook Steve Shorter & The Tilly Set, Soft Machine, Black Sabbath & The Kinks zie je in volle actie.
Komen ook aan bod: het gehakketak van Golden Earring (de band van Barry Hay weigert te spelen op de krakkemikkige Davoli geluidsinstallatie en keert onverhoeds weer naar huis) en de woedeuitbarsting van de orgelist van soulster Arthur Conley. Concertfragmenten en backstage interviews worden doorspekt met sfeerbeelden van het drinkend, vrijend én kamperend festivalpubliek. U weet meteen dat u goed zit voor 50 minuten genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s