(c) Stephan Vanfleteren

Jurylid Alex Vanhee: “Fijn te zien dat het genre van de muziekfotografie zo creatief wordt ingevuld”

Fotograaf Alex Vanhee over de inzendingen voor de Jazz Bilzen Awards 2014: “De jurering was moeilijker dan de voorbije jaren, er zaten veel fotografen bij van een gelijkaardig niveau. De juryleden zijn te werk gegaan zoals de voorbije jaren: iedereen selecteerde een eigen top 5 en die werden dan allemaal naast elkaar gelegd. En ik moet zeggen, de uiteindelijke top 5 hadden we snel samengesteld, maar de ranking binnen die top 5 ging gepaard met heel wat discussie. ’t Is dan ook soms moeilijk om verschillende stijlen met elkaar te vergelijken.”

“Ik vind het wel fijn om te zien dat het genre van de muziekfotografie heel breed wordt getrokken. In de reeksen zien we bijvoorbeeld heel weinig echte concert- of backstagefoto’s, maar veel creatieve invullingen van het genre: het documenteren van een tour of een studioperiode. Een van de fotografen deed bijvoorbeeld aan setfotografie op de opnames van een videoclip. Wat wel opviel was dat er nauwelijks intieme, breekbare portretten tussen de inzendingen zaten, iets wat de voorbij jaren wel het geval was.”

De Awards worden uitgereikt op vrijdag 14 november in cc de kimpel in Bilzen, gevolgd door een Jazz Bilzen Tribute. Meer info.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s