Rob Walbers wint Jazz Bilzen Awards 2014 voor beste fotoreeks

Gisteren werd in cc de kimpel in Bilzen de uitslag bekend gemaakt van de Jazz Bilzen Awards 2014. Winnaar in de categorie ‘beste fotoreeks’ werd Rob Walbers met zijn reeks ‘City of Lights’. De jury oordeelde:

“Rob Walbers maakt zeer sprekende foto’s met een filmische kwaliteit. Het lijken wel af en toe stills uit een film, waardoor je meteen zin krijgt om te weten wat er gebeurde net voor en net na de momentopname. De portretten werden genomen in prachtige settings en blijven op je netvlies hangen. Het zijn stuk voor stuk strak gefotografeerde, rustige beelden die toch een stevige rocksfeer in zich hebben.”

CityOfLights_001_resized CityOfLights_008_resized CityOfLights_012_resized CityOfLights_015_resized CityOfLights_020_resized

 

Zelf schreef de fotograaf bij zijn reeks:

“Tokyo, een stad vol tegenstellingen: er is de dag en de nacht, het lawaai en de stilte, de drukte en kalmte, stress en ontspanning, oud en nieuw, … In al deze tegenstellingen is er slechts 1 constante, nl. licht. En niet zomaar ‘licht’, geweldig mooi licht! Ook in het licht vind je de tegenstellingen terug. Er is het felle licht van de grote neon reclameborden dat mooi afsteekt tegen het schemerlicht van een drankautomaat in een afgelegen straatje. Een droom voor elke fotograaf. In de reeks ‘City of Lights’ ben ik aan de slag gegaan met het licht in de stad, in combinatie met Belgische artiesten: Arsenal, Bent Van Looy, Gabriel Rios, 2ManyDJ’s, Jef Neve en Intergalactic Lovers.”

De fotograaf woont in Japan en kon zelf niet aanwezig op de uitreiking, maar zijn ouders kwamen de prijs ophalen.

20141114_jazz_bilzen_awards_1174757_resized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s