Isolde Lasoen: ‘De juiste selectie tilt een reeks naar een hoger niveau’

Morgen weten we wie de Jazz Bilzen Awards 2015 mee naar huis neemt. Vandaag schijnt Isolde Lasoen, het jurylid dat zichzelf wel eens tegenkomt tussen de inzendingen, haar licht over de zaak:

‘Ik kijk er altijd weer naar uit om de inzendingen te bekijken. Zeer benieuwd wat ertussen zal zitten: welke foto’s springen eruit, wie heeft echt werk van z’n selectie gemaakt? Wie heeft iets verder gezocht om een coherente, straffe reeks te schieten. Er waren opnieuw nogal wat zwart-wit reeksen. Foto’s met veel hoog contrast, in de stijl van vorige winnaars Anton Coene en Stefaan Temmerman. Fotograferen in kleur is blijkbaar minder evident en erg moeilijk, maar voor mij mag er gerust wat meer kleur in volgend jaar.’ 

‘Ik kies vooral met mijn buik: beelden die me op het eerste gevoel aanspreken. Maar helaas zitten er vaak te veel foto’s in een reeks, waardoor de echt goeie een beetje verdrinken tussen de anderen. Ik weet dat het soms moeilijk is ‘to kill your darlings’, maar voor mij maakt het echt een verschil. De juiste selectie tilt een reeks naar een hoger niveau. En die springt er sowieso bovenuit, ze valt op tussen de anderen. Ik sta er elke keer weer van versteld dat we onder de juryleden – professionele fotografen en leken zoals ik, grotendeels dezelfde reeksen in onze top vijf hebben staan. Al wordt er over de volgorde meestal nog gedebatteerd, we zitten op dezelfde golflengte.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s