reglement

WEDSTRIJDREGLEMENT JAZZ BILZEN AWARDS

Jazz Bilzen Awards is een gezamenlijk initiatief van de Stad Bilzen en de Provincie Limburg (hierna de Organisatoren). Deze muziekfotografiewedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd en huldigt professionele en amateurfotografen die sprekende muziekfoto’s namen in het afgelopen jaar.

In dit wedstrijdreglement wordt bepaald wie aan de wedstrijd kan deelnemen, hoe het wedstrijdverloop is en welke prijzen worden uitgereikt. Vanuit de bekommernis om alle deelnemers dezelfde informatie te geven, zullen de Organisatoren niet corresponderen over deze wedstrijd. Alle informatie over de wedstrijd vindt u in dit wedstrijdreglement, alsook op de website http://www.jazzbilzenawards.be. Bij tegenspraak hebben de bepalingen van het wedstrijdreglement voorrang.

Deelname aan de wedstrijd is niet toegelaten voor personeelsleden van de Stad Bilzen en de Provincie Limburg, en hun inwonende gezinsleden.

Door deelname aan de wedstrijd, verklaart u zich onvoorwaardelijk akkoord met dit wedstrijdreglement.

 

Art. 1 Voor wie?

Deze wedstrijd staat open voor zowel professionele fotografen als amateurs.

Art. 2 Omschrijving van de foto-opdracht

De Awards bestaan in twee categorieën, deelnemen kan in één of beide categorieën: beste fotoreeks en beste live concert- of festivalfoto.

De foto’s mogen werk in opdracht zijn (voor covers, affiches, etc) onder voorbehoud van wat volgt over de intellectuele rechten in de foto’s. De foto’s dienen te zijn genomen in de periode vanaf oktober 2014 tot en met 30 september 2015.

Dit kunnen een portret zijn, een sfeerbeeld, een momentopname van een optreden of van het randgebeuren van een festival. Voorzie je beeld of reeks van een korte tekst, geef bij iedere foto wat toelichting (wie, wat, waar, wannneer, etc.)

Categorie 1: Beste Fotoreeks
 • Stel een reeks samen van minimaal 5 en maximaal 25 foto’s genomen tussen 1 oktober 2014 en 30 september 2015.
 • Stuur deze via Wetransfer of Yousendit (Hightail) door naar info@jazzbilzenawards.be.
 • Uiterlijk op 11 oktober 2015 verwachten we de foto’s.
 • Alle muziekgenres, fotogenres zijn toegestaan.
 • De volgorde van de foto’s bepaal je zelf. Indien niet aangegeven, plaatsen we de foto’s chronologisch.

U dient uw selectie met commentaar te voorzien (fotobijschrift en datum van opname). Het is deze selectie die als geheel wordt beoordeeld door de jury op de volgende criteria: technisch geslaagde foto’s en sprekende beelden van het muziekgebeuren.

Er worden 5 genomineerden gekozen, die persoonlijk op de hoogte worden gebracht. De organisatie communiceert enkel over deze 5 genomineerden.

De prijzen betreffen:

 • 5.000 euro eerste prijs
 • 2.500 euro tweede prijs
 • 1.250 euro derde prijs
 • de overige genomineerden ontvangen een geldprijs van 100 €.

Foto’s van de 5 genomineerden worden getoond in een tentoonstelling in Bilzen (2015) gekoppeld aan deze wedstrijd. Een aantal foto’s van de winnaars wordt aan de pers bezorgd in het kader van de wedstrijd.

Categorie 2: Beste live concert- of festivalfoto
 • Dien een selectie in van maximaal 10 foto’s genomen tussen 1 oktober 2014 en 30 september 2015 door deze te plaatsen op de Jazz Bilzen Awards flickrpagina: www.flickr.com/groups/jazzbilzenawards.
 • Op 11 oktober 2015 worden de inzendingen afgesloten.
 • Alle muziekgenres zijn toegestaan.
 • Alle fotodragers zijn mogelijk; van ‘professionele’ camera tot smartphone.

Er worden 10 genomineerden gekozen, die persoonlijk op de hoogte worden gebracht. De organisatie communiceert enkel over deze 10 genomineerden.

De prijzen betreffen:

 • 750 euro eerste prijs
 • 500 euro tweede prijs
 • 250 euro derde prijs
 • de overige genomineerden ontvangen een geldprijs van 100 €.

Foto’s van de 10 genomineerden worden getoond in een tentoonstelling in Bilzen (2015) gekoppeld aan deze wedstrijd. Een aantal foto’s van de winnaars wordt aan de pers bezorgd in het kader van de wedstrijd.

Art. 3 Vrijwaring

U verklaart m.b.t. alle ingezonden foto’s dat deze van uw hand zijn en u over de vereiste rechten beschikt om met deze foto’s deel te nemen aan de wedstrijd. U verklaart dat deze foto’s geen inbreuk maken op rechten van derden en in het bijzonder op de intellectuele eigendomsrechten (of exclusieve gebruiksrechten) en de portret- en privacyrechten van deze derden.
U verbindt er zich toe, om indien de foto’s toch inbreuk zouden (kunnen) maken op rechten van derden, de Organisatoren te vrijwaren tegen elke vordering van deze derden op grond van deze inbreuk. De Organisatoren behouden zich tevens het recht voor om de betreffende foto of de betreffende selectie waar de foto deel vanuit maakt, uit te sluiten van deelname.

Art. 4 Wedstrijdverloop

 • Op 11 oktober 2015 worden de inzendingen afgesloten.
 • Een vakkundig jury beoordeelt de inzendingen volgens bovenvermelde criteria. De jury bestaat uit drie professionele fotografen en twee mensen uit de muzieksector. 
 • De prijsuitreiking van de Jazz Bilzen Awards vindt plaats in Bilzen op zaterdag 14 november 2015. Deelnemers krijgen een uitnodiging toegestuurd.

Art. 5 Gebruiksrecht mbt het fotomateriaal

U geeft een niet-exclusieve gebruikslicentie aan de Organisatoren om het ingezonden fotomateriaal, al dan niet onder de vorm van de ingezonden selectie, te reproduceren en mee te delen aan het publiek in het kader van deze en volgende edities van Jazz Bilzen Awards.

Dit houdt onder meer in dat u instemt met het gebruik van uw fotomateriaal op de website en social media pagina’s van Jazz Bilzen Awards, op de prijsuitreiking, op de tentoonstelling die over de wedstrijd wordt gemaakt, en ter promotie van volgende edities. U stemt er tevens mee in dat de foto’s worden opgenomen in het archief dat over Jazz Bilzen Awards wordt aangelegd. De Organisatoren kunnen het in dit archief opgenomen beeldmateriaal in de toekomst voor niet-commerciële doeleinden hergebruiken, mits – indien mogelijk – vermelding van uw naam, bijschrift en datum van de foto.

Een aantal ‘winnende’ foto’s wordt aan de pers bezorgd. U stemt ermee in dat deze foto’s worden gepubliceerd in het kader van de berichtgeving over de wedstrijd.

10 comments on “reglement

 1. Fred vercauteren schreef:

  vraag : op welke resolutie moeten de foto’s op flicr gezet worden?, moet ik ook daar de bijschrift en datum bijvoegen, moet er nog een vermelding bij dat het ivm de wedstrijd is?

  • jazzbilzen schreef:

   dag Fred,

   als je de foto’s in de Flickr-groep post, komen ze sowieso in aanmerking voor de wedstrijd, dus dat hoef je niet nog eens extra te vermelden. Een datum en bijschrift toevoegen mag zeker. Als het kan, dan graag een resolutie van 1024 x 682. Hartelijk dank en veel succes!

 2. Karl Vandewoestijne schreef:

  Ik ben zelfstandig fotograaf in bijberoep maar heb nog nooit beroepshalve , in opdracht van kranten , tijdschriften of muzikanten … Schrijf ik me dan in als profesioneel of amateur ?

  • jazzbilzen schreef:

   dag Karl, als zelfstandig fotograaf kan je zeker bij de professionelen deelnemen, maar het is ook toegestaan om in beide categorieën mee te dingen! Succes!

 3. Theunis Patrick schreef:

  Dat een naamsvermelding en of een logo in een foto de jury kan beïnvloeden

 4. tom hanssens schreef:

  mogen dat ook concertfoto’s zijn v buitenlandse concerten ( van in nederland, USA ) ?? of enkel binnenlandse ?

 5. Johan Verbiest schreef:

  Ik heb enkele foto’s gepost in de groep van beste concertfoto. Maar vraag mij toch af hoe jullie mij eventueel kunnen verwittigen zonder dat ik ergens een e-mailadres heb ingevuld?

  • jazzbilzen schreef:

   Beste Johan, wij proberen je via Flickr te contacteren, maar met een e-mailadres is het inderdaad veel eenvoudiger, dus dat mag je gerust bij je foto of via info@jazzbilzenawards.be achterlaten. Bedankt voor je deelname en veel succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s